Älskade internet!

Idag ska vi vara fantastiskt tacksamma över att vi har internet så lättillgängligt som vi har det. Frågan är om vi ens skulle klara oss utan? Idag har vi blivit så pass vana och bortskämda med att internet erbjuder oss alla dessa möjligheter, gratis information, lärdom, hjälp på vägen och så vidare att de flesta antagligen skulle känna sig helt handikappade utan internetuppkopplingen i både telefonen och på datorn.
 
Man med laptop

Webben används till allt

De flesta av oss i västvärlden använder datorn och Smartphonen till i princip allt. Vi shoppar kläder, möbler, presenter etcetera online, vi gör research till skolarbeten och jobbet på nätet, vi deklarerar, sköter våra bankärenden, tar lån, köper flygbiljetter, söker arbete, dejtar.. Ja, listan kan göras lång för idag finns i princip allt på nätet. Även om det självklart finns många saker man hellre gör i verkligheten så är det fantastiskt smidigt att allt är så otroligt lättillgängligt och okomplicerat tack vare det härliga internet.

För så lite som tio år sedan skulle antagligen inte många av oss våga ta stora lån, betala höga räkningar etcetera via internet. Betalningssystemen kändes ofta för outvecklade och det kändes dessutom riskfyllt att lämna ut sina personuppgifter på ett företags hemsida, om man inte med säkerhet visste att detta var ett företag man kunde lita fullt ut på. Idag har vi lärt oss att se ganska snabbt om ett företag är seriöst eller inte. Vi vet dessutom att betalsystem, sekretess-lagar och så vidare är otroligt välutvecklade och skärpta idag vilket gör att vi idag inte längre är oroliga för den här typen av ärenden på webben. När man behöver låna en mindre summa pengar så funkar ett webblån oftast mycket bra. När det gäller större summor rekommenderas det dock att man tar ett riktigt banklån med bra ränta och villkor.