Älskade internet del 3

I det första inlägget med namn ”‘älskade internet” skrev vi om tacksamheten över möjligheterna av allt man kan göra tack vare internet. Det handlar om shopping och att socialisera och mycket mer. I älskade internet del 2 utvecklade vi detta inlägg med andra saker som är vettiga med internet bland annat att man kan betala sina räkningar och underhålla sig själv med diverse spel. Så här stod det i inlägget:

Idag ska vi vara fantastiskt tacksamma över att vi har internet så lättillgängligt som vi har det. Frågan är om vi ens skulle klara oss utan? Idag har vi blivit så pass vana och bortskämda med att internet erbjuder oss alla dessa möjligheter, gratis information, lärdom, hjälp på vägen och så vidare att de flesta antagligen skulle känna sig helt handikappade utan internetuppkopplingen i både telefonen och på datorn.
 
Nu kommer då ”Älskade internet del 3” och fokus på detta inlägg är hur vi kan tacka internet för de möjligheter som det gett oss när det handlar om demokrati. Det man kan börja med är ju det faktum att mängder av revolutioner har startat tack vare sociala medier. Exempelvis den Arabiska våren då bland annat Egypten som folk ställde sig upp mot ett orättvist styre och tog tillbaka sitt land 2009. Nu säger vi inte att internet kan lösa krig och orättvisor, men det samlar folk och man hjälper varandra att stå upp för sin sak. Det är också lätt att dela med sig av vad som händer runt om i världen, bara genom att exempelvis skicka ut en tweet. 

Nu när valet närmar sig i Sverige är det många partier som lägger fokus på Sociala medier, någonting som helt klart är ett smart drag. Två partier som har kommit långt med sin politik nästan enbart på grund av spridning på internet är SD, som 2010 tog sig in i riksdagen trots att de är ett främlingsfientligt parti. De fick sina väljare tack vare en enorm satsning på internet. Det andra partiet är Feministiskt Initiativ som nu är inte helt otroligt kommer att ta sig in i riksdagen 2014. Det är stort. Det visar på vilka möjligheter som finns genom att utnyttja internet. Det ger också oss som söker information och klar fakta en större chans att hitta vad som sägs om diverse frågor.

Möjligheterna är helt enkelt oändliga tack vare internet. Sitt nu bara inte kvar vid datorn och läs på om valet så att du glömmer att rösta. Det är det viktigaste vi människor kan göra för att värna om vår demokrati. Allt du behöver veta om valet hittar du på valmyndighetens hemsida.