Bitcoins – kan du tjäna pengar på kryptovalutan?

Historisk framgångssaga eller opålitliga låtsaspengar – synen på bitcoins varierar beroende på vem du frågar. Men ingen kan förneka att kryptovalutan gjort ett betydande avtryck på den internationella marknaden. Om du vill hänga med på bitcoin-tåget finns det olika sätt att gå tillväga.

Ett sätt att tjäna pengar på Bitcoin är att hänga med i valutans plötsliga värdeökningar och värdeminskningar. Du kan bland annat investera i bitcoin hos: bt.cx. Bitcoin är en kryptovaluta som fungerar på samma villkor som en naturresurs – till exempel guld. Antalet bitcoins i världen är, och alltid kommer förbli, detsamma. Med andra kan ingen ”trycka nya” bitcoins. Istället grävs den digitala kryptovalutan fram av datorer som löser komplicerade matematiska problem. Från början var det enkelt för enskilda individer att delta i denna guldrush – men specialiserad teknologi och professionella aktörer med enorma riggar, har ökat konkurrensen till en gräns där lönsamheten med bitcoingrävandet måste ifrågasättas.

Är bitcoin en bubbla?

Det finns kritiker som varnar för att bitcoins höga värde är en bubbla som när som helst kan spricka. Och kryptovalutan har stigit och sjunkit snabbt under de senaste åren. Det är dock många framträdande teknologigurus som inte låter sig avskräckas av denna bergochdalbana. Steve Wozniak – en av Apples grundare har talat sig varm om Bitcoin – och gått så långt som att säga att det är den enda valutan som har potential att bli internationellt gångbar, och att den på många sätt är en säkrare investering än guld:

Gold gets mined and mined and mined. Maybe there’s a finite amount of gold in the world, but cryptocurrency is even more mathematical and regulated and nobody can change mathematics – Steve Wozniak

Om du vill läsa mer om bitcoin kan du göra det här.