Framtiden finns i telefonen

Vi kommer kanske aldrig kunna förutspå framtiden helt korrekt till hundra procent. Men att säga att framtiden finns i telefonen är inte så svårt att gissa då utvecklingen av de smarta telefonerna har haft en sådan otrolig spridning. Men, denna utveckling är ingen som gillas av de stora telekombolagen, och något de med alla lagliga (och kanske olagliga) medel försöker stoppa. Men även om de försöker blockera datatrafik från sådana appar finns det sätt att kringgå detta.

”Vi har implementerat vår obfuskeringsteknik för att höja vår service och erbjuda en bättre upplevelse för våra kunder. Samtidigt vill vi värna om ett obegränsat internet, där bandbredd hålls öppet till vad folk än vill använda det till och där nätets neutralitet respekteras”

Ja, apparna förenklar våra liv. De gör dem även mycket säkrare. Viking Sverige är ett företag som fokuserar på trafiksäkerhet och vill få oss att känna större trygghet på vägarna.  Dem håller just nu på att ta fram en app för att underlätta och göra vårt liv på vägarna tryggare. Detta för att få vägassistans snabbare om det skulle hända något. Utan telefonen och applikationer skulle detta inte vara möjligt. Det kommer alltid finnas bra och dåliga saker när världen och teknologin går framåt – men eftersom världen inte kan stå stilla så måste den gå framåt för att inte gå bakåt.

Hur blir det med det sociala?

Vissa är kanske rädda för vad som ska hända med vårt sociala liv. Men om man bortser från att behöva träffas i verkligheten så är vi nog mer sociala nu än vad vi var före alla sociala medier. För de heter ju sociala av en anledning. Dock får vi aldrig undervärdera kraften av mänsklig kontakt. Men man kan vända på det och säga att även om vi inte ses lika ofta med våra nära och kära så håller vi lättare fast vid våra kontakter genom att de alltid finns inom räckhåll genom Internet.