Gratistjänster online

Idag kostar i princip allt pengar. Det kostar till och med pengar att sälja grejer. Oavsett om man lägger ut en annons på Tradera eller på Blocket så kostar det en summa att lägga ut denna. På Blocket är kostnaden för en vanlig annons runt 30 kronor. På Tradera tar de ut en provision utefter hur mycket du fick sålt varan för. Får du inte sålt varan kommer de istället ta ut en ”osåld vara”-avgift. Ja, är det något företagen är bra på så är det att ta betalt. Som tur är finns det dock fortfarande saker och tjänster som är gratis.
 
Kvinna kollar recept på datorn

Gratisgrejer

På Blocket kan man, genom att söka på ”bortskänkes”, hitta allt från kläder till pianos som skänkes bort mot avhämtning. Håller man bara kolla på denna kategori med jämna mellanrum så kommer man garanterat hitta något man behöver eller är på jakt efter.

När det kommer till tjänster finns det däremot många gratis alternativ. Idag tar vi internet så för givet att vi knappt tänker på all hjälp vi får nästan dagligen. Den typen av tjänster som de flesta av oss använder nästan varje dag är till exempel:

•    Google eller andra sökmotorer
•    Sl.se, åtminstone om man bor i Stockholm
•    Receptsidor
•    Google Maps, Google Translate etcetera
•    Wikipedia

Ja, listan över vilka sidor de flesta använder dagligen kan göras i princip hur lång som helst. En annan smart tjänst som är gratis är www.offerta.se. Eftersom konkurrensen mellan företag, i de flesta branscher, idag är väldigt stor, kan det vara svårt att veta vilket man ska välja till exempel inför en renovering eller flyttstädning. På Offerta skriver du in vad du vill ha hjälp med, till exempel köksrenovering eller utslagning av vägg samt slipning av parkettgolv eller liknande. Offerta söker efter relevanta hantverkare i ditt område som är bra på just det du behöver hjälp med. De, till exempel fem stycken, olika företag som Offerta valt ut, mailar sedan dig med offerter och du väljer sedan den du tycker verkar bäst. Tack vare Offerta behöver du alltså inte ringa runt till ett tiotal företag själv för att upprepa dina önskemål och be om offert. Detta gör Offerta åt dig. Dessutom samarbetar de bara med seriösa företag vilket gör att du aldrig behöver tvivla på att företaget du väljer är seriöst. Ta hjälp av den här typen av gratistjänster för att få en lättare vardag. Lycka till!