Hitta nätets guldkorn

För dig som vill köpa och sälja

Internet är inte bara en ofattbart stor, global mötesplats. Här finns även utrymme för de mindre och lokala mötes- och marknadsplatserna. Något som är en av de stora fördelarna med dagens teknik och vad som gör nätet så pass användbart för så många människor, som det faktiskt är.

På nätet finns det som sagt gott om både lokala, nationella och internationella marknadsplatser där privatpersoner lägger upp annonser för att antingen köpa eller sälja alltifrån trendiga märkesjackor, barnvagnar till små handmålade porslinsdjur. I Sverige finns exempelvis www.allaannonser.se, som på senaste tiden har börjat konkurrera rejält med aktörer som Blocket. Hos allaannonser.se kan man söka efter bostad, jobb, tjänster och även biljetter till olika evenemang eller resor. Det finns därmed egentligen inga begränsningar för det som man kan hitta och köpa. Så länge det finns en efterfrågan verkar det också kunna finnas ett utbud.

Trendigt att handla på Internet

Kanske är det den allt mer figurerande miljödebatten som också gjort att det blivit trendigt att handla begagnade kläder och möbler. Att ha allting nytt är inte längre status. Lika imponerande är det med människor som lyckas handla begagnat och samtidigt hitta fina fynd. Detta gäller många grupper, såväl barnfamiljer som modemedvetna ungdomar. Frågar man dem som nyligen har börjat handla begagnade kläder, såväl på Internet som i fysiska butiker, blir svaret ofta att anledningarna är flera. Priset är visserligen en faktor men också det att helt nya kläder innehåller betydligt mer kemikalier än dem som har tvättats mycket spelar in. Här kan man läsa mer om den rådande trenden med begagnat.