Många enheter små

Ole, dole, doff. Kinkel, lane, koff… Nej, med en en D-Link switch behöver vi inte koppla bort någon enhet för att få allt att fungera. För, nu när vi har fler trådlösa enheter som skriker efter kontakt är det viktigt att vi kan lösa detta på bästa sätt. Vilket du gör med en switch.

  • 1 enhet har 19% av svenskarna
  • 2 enheter har 17% av svenskarna
  • 3 enheter har 16% av svenskarna
  • 4 enheter har 15% av svenskarna
  • 5 enheter har 11% av svenskarna
  • 6 enheter har5% av svenskarna
  • 7 enheter, eller fler, har 15% av svenskarna. (till artikeln)

Denna fakta kommer från en undersökning av Sifo och visar på att fler av oss har många enheter som behöver bandbredd. Det är allt från smartphones, surfplattor, konsoler och andra apparater. Och det krävs ingen vild gissning på att detta bara kommer att öka. Detta då vi blir allt mer beroende av teknologin och snart kommer det krävas att vi är uppkopplade – ständigt. Vi kommer inte ens ifrån att ha badrummet som helt rum längre då papperstidningen blivit utbytt av surfplattan. När man ser till denna punktlista och att det är över 15% som har sju eller fler apparater gäller det att det  finns bra lösningar så det finns bra bandbredd.

Historien om Internet

Här kommer en komprimerad version av hur Internet kom till och varför det ser ut som det gör idag. Internet möjliggör kommunikation men människor världen över och gör så alla människor har tillgång till samma information oavsett var de befinner sig. Men, världens största datornätverk var inte från början tänkt att ta över världen.  Allt började med Arpanet (Advances research projects agency network) i slutet av 60 talet som var ett militärt forskningsprojekt. I slutet av 80 talet skapades internetspråket HTML (hyper text markup language) och när Internet blommade upp kom en stor övertro som gjorde att IT-bubblan sprack under 90-talet.

Tiden från att vi gick från Arpanet, till att vi inte kunde ringa samtidigt som vi var uppkopplade på Internet då vi använde det analoga telefonmodemet till ADSL har gått snabbt. Och börjar vi tänka på vart vi kommer befinna oss om bara tio år så får vi nog dubbla dessa spännande tankar. Fast, vi kan nog inte ens föreställa oss om vart vi kommer befinna oss.