På eller av?

”När Jesus aldrig kom, sågs datortekniken och internet som en frälsare. Se er omkring, överallt står människor och stirrar på en datorskärm! Tag vilken arbetsplats som helst, läkaren, bokhandlaren, gå inom varje enskild plats, använd era ögon och er hjärna, och tänk efter! Sanslöst!”

Vad man kan läsa av detta citat är att alla människor inte är lika god vän med Internet som de allra flesta verkar vara. Och kanske har vi kommit till en punkt nu när det är upp till oss människor att avgöra vilken typ av värld vi vill leva i. Vill vi leva bakom en skärm eller vill vi se människor i ögonen. Sedan behöver man inte vara helt svart eller vit men kanske mer måste börja yänka till hur vi lever och hur ”på” vi vill vara.

Stäng ner och koppla av

Det är viktigt för oss människor att bara kunna koppla av och vara för oss själva. Något som i dagens samhälle är otroligt svårt. Vi har tidigare skrivit inlägg om hur fantastiskt det är då vi kan mötas online och dela olika bilder och erfarenheter och knytas samman. Och just av den anledning är det viktigt att skriva detta inlägg för att du ska börja reflektera över din egen tid och vad du gör med den. Det är inte fel och elakt att säga nej, snarare tvärt om viktigt att våga. Våga känna efter vad du själv känner, våga stänga va telefonen eller ta en dag och bara läs en bok. Världen kommer inte gå under. Vad som händer är att du får större frihet och inte blir en slav under tekniken.