Räkna inte bort Bitcoin än

Trodde du att kryptovalutan Bitcoin var borträknad så får du allt tänka om, nya siffror visar nämligen att den är på väg uppåt igen – nu har den klättrat över 10 000 dollar för första gången på 15 månader.

Bitcoin blev populär för några år sedan och spred sig som en löpeld över världen, alla ville ha en del av kakan. Men så föll priserna och värdet minskade. Men nu verkar framtiden bli ljusare. Nyligen kunde konstateras att värdet på den digitala valutan börjat återhämta sig, nu ligger värdet över 10 000 dollar för första gången på 15 månader.

Minskad oro för bedrägeri tros vara orsaken

Under år 2017 var värdet på en Bitcoin närmare 20 000 dollar, men sedan dess har värdet bara minskat. Till exempel under 2018 var värdet så lågt som mellan 3000–4000 dollar. Dock har man nu kunnat se ett uppsving igen. För första gången på 15 månader är värdet över 10 000 dollar och varför denna återhämtning skett tros bero på en minskad oro för bedrägerier. Det skriver Privata Affärer och hänvisar till en studie som nyligen gjorts som påvisar hur sättet man talar om Bitcoin, nu och då, har förändrats – till det positiva. En mindre osäkerhet kring valutan tycks skönjas och vad framtiden har att vänta så ser det ljust ut, om man ska tro till fullo på experterna. Dock är värdet på valutan inte stagnerat utan vandrar upp och ned, precis som en vanlig valutakurs vilket också är väntat.