Så fyndar du bäst online

Tack vare internets intåg och frammarsch leder folks konsumtion alltmer till e-handel, vilket gör att priserna pressas online och det blir enklare att göra fynd. Antalet produkter är omfattande och kan köpas billigt från fjärran länder utan tullar eller till en låg tullavgift. Om du vill ge dig in i e-handelns värld och fynda så ska du läsa vidare för att ta del av några fiffiga tips.

Oavsett vad du är ute efter – begagnade profilprodukter, second hand-plagg, dyra föremål eller antikviteter, är internet en guldgruva att inte underestimera. Vad du än söker går det att finna och ofta till ett billigare pris. Tack vare EU:s gränsfria handel får du tillgång till utländska märken och sajter som säljer saker du aldrig skulle kommit över hemma. I och med utökandet av nätshopping har också de största sajterna optimerat sig så att du ska kunna fynda ännu bättre.

Leta upp specifika sektioner

När du går in på din favoritsajt eller när du fått ett tips, så ska du veta att det gömmer sig saker även på sajten, ungefär som i en butik där fynden ligger undanskuffade i ett hörn. Detta kan utgöras av en trend-sektion, av en marknadsplats eller tips från stylister. Exempel är:

  • ASOS Marketplace eller Stylist Edit
  • H&M:s Trend-koncept
  • Topshops Trending Now
  • Olika Outlet-sektioner hos kedjorna

Allt fler sajter väljer också att skapa inspirations-flikar där vanliga människor delar med sig av sina fynd, tips och stilar till potentiella köpare. Om du dessutom går med som VIP-kund eller tar del av nyhetsbrevet hos en e-handelssida så brukar du få tillgång till realisationer och erbjudanden före alla andra, vilket kan generera i ännu lägre priser.

Ögna igenom jämförelsesajter

Du vet säkert att det finns många återförsäljare av just din produkt, men faktum är att den kan säljas i helt olika prisklasser. Ett tips är att läsa bäst-i-test om vissa kategorier i exempelvis Råd&Rön där det ibland finns en länk till produktens billigaste återförsäljare, eller leta upp jämförelsesajter som Pricerunner och liknande, där samma produkt listas med olika pris beroende på var de säljs. På så sätt slipper du leta i evinnerlighet och kan bli en baddare på att fynda.