Viktigt med bra batterier

För att elektronikprylar ska fungera och hållas vid liv krävs ett bra batteri. Men det krävs även att man vet som användare, hur man tar hand om batteriet på bästa sätt. Om batteriet slutar att fungera går det att byta ut det och i vissa fall även reklamera köpet.

6416958-batteries (1)

I Dagens Nyheter kan man läsa om ett antal myter som finns om batterier. En utav myterna är att telefonens batterier ska laddas ur ibland för att hålla längre. Men denna myt slår experter hål på eftersom det är precis tvärtom med dagens batteriteknik. Längst livslängd på batteriet får man nämligen om man aldrig går under 60 procent av laddningsnivån. På så sätt kan man hålla ett batteri vid liv i över tio år. Ett annat tips för att få batteriet att hålla längre är att undvika att lägga mobil eller dator i solen.

Byt ut batteriet

Har man haft sin dator eller mobiltelefon länge och kanske inte varit medveten om att man inte ska lägga elektronik i solen eller att man aldrig ska låta den ladda ur, kan batteriet behöva bytas ut. Det finns många företag som specialiserar sig på att sälja olika typer av batterier och ett utav dessa företag kan man läsa om här. Och om man vill hitta nytt batteri till exempelvis datorn, kan man hitta det på http://www.batteriexperten.com/sv/artiklar/batterier/laptop-batterier/index.html.

Reklamera köpet

Vissa batterier kan, även om man behandlar dem på rätt sätt, sluta fungera bara något halvår efter att man köpt produkten. I en del fall får man då inte ett nytt batteri av den butik som man köpt produkten i. Enligt Metro kan nämligen butikerna påstå att batteriet är en förbrukningsvara och bara har en garanti på mellan sex månader och ett år. Men detta är fel av dem, eftersom konsumenter har ett lagstadgat skydd och kan reklamera i tre år enligt konsumentköplagen.